Luxemburg zal u goed doen!

Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk ligt groothertogdom Luxemburg. Met een prachtige natuur, kastelen, wijngaarden, pittoreske dorpjes en de hoofdstad Luxemburg. Luxemburg is een dichtbij bestemming die verschillende mogelijkheden biedt voor een wellnessbreak. Het bekende kuuroord Mondorf-les-Bains met prachtige faciliteiten maar ook Les Thermes.

Luxemburg

De hoofdstad heeft veel te bieden. Zo zijn de vestingwerken en de oude stad  Unesco werelderfgoed. Daarnaast zijn er vele musea maar ook gezellige restaurantjes en winkels. Vanuit Luxemburg zijn vele leuke uitstapjes te maken. Ook qua wellness. Zo is op 15 minuten afstand het nieuwe Les Thermes. U vindt hier o.a. AquaWorld, met verschillende zwembaden, diverse sauna´s plus een wellnesscentrum voor massages en behandelingen. Dit nieuwe centrum met een futuristisch design ligt in Strassen op 15 minuten rijden van Luxemburg.

Mondorf-les-Bains

Vlakbij de hoofdstad Luxemburg en de Luxemburgse Moezelvallei ligt het kuuroord Mondorf-les-Bains. Door zijn ligging heeft Mondorf een mild klimaat. “Domaine Thermal de Mondorf” is een indrukwekkend complex van 50 hectare met onder meer een thermaal zwembad, 21 behandelruimtes,  fitnessruimte van 1800 m², 9 sauna’s en meer dan 50 à la carte behandelingen waaronder het nieuwe Terraké ritueel.

Terraké wordt alleen in de mooiste spa’s van de wereld gebruikt en beidt exclusieve producten en behandelingen uit de vier elementen land, water, natuur en lucht. Je zintuigen worden geprikkeld tijdens een reis langs een of meer van deze vier werelden.

De thermen van Mondorf zijn al sinds 1847 bekend om de heilzame werking van het thermale water. Deze jarenlange ervaring staat borg voor een verscheidenheid aan kuren en behandelingen. Maar liefst meer dan 42.000 behandelingen per jaar worden hier gegeven. U heeft de keuze uit ontspannende wellnessbehandelingen of kuur maar ook uit therapeutische kuren voor het verlichten van reuma, klachten aan de luchtwegen en behandeling van overgewicht. Een team van artsen, therapeuten, voedingsdeskundige, osteopaat en bewegingsdeskundige zorgt voor professionele begeleiding.

In het paviljoen Wellness Rubis worden massages, baden, pakkingen maar ook rituelen uit alle delen van de wereld aangeboden. Waan u in het Oosten tijdens de weldadige Rasul-behandeling, kom tot rust dankzij de Kraxenofen, een unieke verzorging uit de Alpen of laat u bedwelmen door de geuren van de Pantai Luar of Ayurveda-massage.

In Le Club vindt u een saunapaviljoen met o.a. 9 sauna’s en 2 hammams (1 alleen voor vrouwen) en een fitnesspaviljoen om individueel of tijdens groepslessen aan uw conditie te werken.

Overnachten kan in de hotels bij de thermen, het 3 sterren Villa Welcome of het 4 sterren Mondorf Parc Hotel, met rechtstreekse verbinding met de thermen.

Meer informatie

Mondorf Parc Hotel

Les Thermes Strassen

Hotels in de hoofdstad Luxemburg

Hotels in Mondorf-les-Bains

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail